Letters

Hoe het allemaal begon

 

November 1999: Ik behaal eindelijk mijn rijbewijs, ik mag officieel alleen de weg op!

Als verjaardags cado voor mijn 18e verjaardag had mijn pa de 2CV6 Special uit 1987 ingeschreven waar we vroeger thuis een tijd meegereden hadden. Het was iets wat ik zelf ook altijd wilde, vanaf het moment dat ik t rijbewijs heb met een 2CV de weg op.

De rode 2CV waar ik toen mee ging rijden was door mijn ouders in 1991 aangekocht. Mijn moder reed er in de zomer mee, in de winter reed ze een BX 14RE. Pa reed in die tijd met een BX 19D. Op een gegeven moment kwam het er niet meer van dat de 2CV in de zomer weer de weg op ging en dus bleef ze mooi in de stalling staan. Dit omet ongeveer 1993/1994 geweest zijn. Daar bleef ze tot 1999 compleet stil staan, geen enkele keer eens even starten, niet verplaatsen, helemaal niets.

Terwijl ik met mijn voorlopige rijbewijs aan het rijden was, liet ik het al enkele keren aan mn pa weten dat ik heel graag met die rode 2CV de weg op wilde gaan.

 

De jaren gingen voorbij.... 2014

In mijn gedachten ging het steeds meer en meer dat ik iets wilde voor erbij, maar dan zou de Saxo plaats moeten maken voor het nieuwe "speeltje". Er werd gekeken naar een C2 VTS, een Saxo VTS 16v, een BX Sport en een BX 16v (De BX'en stonden me ook aan omdat ik als kind er ook vaak in meegereden had, maar dan wilde ik natuurlijk wel de sportievere versie.)

Op maandag avond 18 augustus 2014 belde mijn broer me 's avonds laat op met de vraag of ik intresse had in een 2CV. Ik had als eerste gedacht: "WTF, gaat ie zijn mooie Dolly verkopen?". Maar nee, hij had een 2CV4 uit 1973 bij gekocht, en die wilde hij wel aan mij verkopen. Ik moest er niet lang bij nadenken, en na een beetje overleg thuis werd de keuze gemaakt en de 2CV4 werd de "mijne".

 

Het vervolg lees je in de sub menu's onder de kop Letters in het menu.

 

 

 

www.tom-thijs.be 2CV4 Restauratie