1 September 2014

Het Kaske langs het Chassis zetten

 

Maandag 1 september 2014

 

16u30: afgewerkt. Even een telefoontje doen naar mijn broer. Hij zei me afgelopen weekend dqt hij enorm veel zin had om de carrosserie en het chassis te scheiden. Hij zei dat hij daar vandaag tijd voor zou hebben.

 

Na het avondeten kwam hij meteen naar de werkplaats. We legden de laatste hand aan enkele kabels die nog los gemaakt moesten worden (achterlicht bekabeling en brandstoftank bekabeling, de choke-kabel en de koplampverstelling)

 

Toen dachten we dat het wel mogelijk moest zijn om de kas van het chassis te nemen. gelukkig is de hele kas niet zwaar en konden we het makkelijk met ons tweetjes aan. Nog geen minuut later stond de carrosserie langs het chassis. Klein beetje de werkplaats opruimen en de kas kan binnen gezet worden.

 

Nadat de kas binnen gezet was kon het verder demonteren van het chassis beginnen. Veel gingen we er vandaag niet meer aan doen. Alleen nog even de (ijzeren) tank verwijderen en proberen om de koplampbeugel van het chassis af te draaien.

 

Het demonteren viel meer dan redelijk tegen. Dat ding zit aan elke kant met 3 schroeven vast: 1 door de kokerbalk en 2 in de kokerbalk. Aan de chauffeurskant gingen ze redelijk los, aan de passagierskant blijkt 1 draad rot te zijn, hierdoor komt de schroef niet meer uit zijn draad "omhoog". De tweede daar breekt de kop vanaf en de schroef die compleet door het chassis zit? Die kwam gelukkig zonder probleempjes los.

resultaat: de koplampbeugel staat er nog steeds op.

 

Meer foto's volgen morgen! (Voorlopig al enkele op mijn facebook pagina)

 

Benieuwd wat de volgende dag gaat brengen? Lees het op tom-thijs.be of Facebook.com/2cv4restauratie

www.tom-thijs.be 2CV4 Restauratie